Lees meer: Customer Experience & Multichannel Management (postdoctoraal)

Beeckestijn Business School, Leusden, Nederland

Oktober 2017 - Februari 2018

De klant wil beleving. Het gaat erom je merkbelofte waar te maken en klantwensen daarin mee te nemen. Goede producten en diensten zijn een commodity. Daarmee onderscheidt je jezelf niet meer als bedrijf. Om aanbevelers te creëren moet je in kunnen spelen op de emotionele beleving: 'share of mind’ leidt tot 'share of wallet'. Emotionele betrokkenheid en authentieke interactie zijn het strijdtoneel geworden, in toenemende mate via social media.

De rode draad van de postdoctorale opleiding Customer Experience & Multichannel Management is het leveren van een intentionele, gedifferentieerde en waardevolle beleving. Altijd en overal. Omdat over alle kanalen een consistente beleving geboden moet worden, wordt speciale aandacht besteed aan multichannelstrategie en -management, e-commerce, mobile internet, marketing en social media.

Om als organisatie de gewenste omslag te maken, is een strategische keuze vereist die ook nog moet worden geïmplementeerd.

Lees meer: Masterclass Customer Journey

SRM, Utrecht, Nederland

Januari 2017 - April 2017

Klantbeleving, Customer Experience, Net Promotor Score, Klantreviews, 9+ .... Organisaties zijn volop in beweging om de klant beter te bedienen, waarbij 'gewoon' doen wat er verwacht wordt (en dus inspelen op de functionele beleving) in veel gevallen al lang niet meer genoeg is om bijvoorbeeld door klanten aanbevolen te worden. Men wil graag promotors, maar promotors voor je proberen te winnen door functioneel te verbeteren gaat niet lukken. Men moet met (potentiële) klanten een emotionele connectie moeten maken op Momenten van de Waarheid. Dit verwachten ze niet, het geeft bovendien aan dat je aan hen denkt, er voor hen wilt zijn, en wilt meedenken als de klant daar onbewust behoefte aan heeft. Dat geldt zowel in de offline als in de online klantreis. Om deze Momenten van de Waarheid te achterhalen, zul je allereerst de Customer Journey bloot moeten leggen, om vervolgens met de daarvoor bestemde methodieken te achterhalen waar in die journey de Momenten van de Waarheid verhuld zitten.

Lees meer: Small Business & Retail Management

Hogeschool Inholland, Haarlem, Nederland

Februari 2002 - Juli 2007

De opleiding Small Business & Retail Management is opgezet voor personen die een eigen onderneming willen starten of over willen nemen. Ook toekomstige business unit managers en afdelingschefs leren met deze opleiding het maximale uit bedrijf en afdeling te halen. Vergelijkbare opleidingen zijn, "Commerciële Economie", "Management, Economie & Recht" en "Ondernemingsmanagement".

Na de MBO-opleiding "Assistent Administrateur" (niveau 4) heb ik voor de HBO-Small Business & Retail Management gekozen als vervolgopleiding. Tijdens deze opleiding kwamen alle facetten die betrekking habben op het ondernemerschap aan bod. Het was de veelzijdigheid in de opleiding die mij erg aansprak. In 2007 heb ik deze opleiding meer dan succesvol afgesloten.

Lees meer: Assistent Administrateur

Economisch College Zaanstreek-Waterland, Zaandam, Nederland

September 1998 - Februari 2002

De opleiding Assistent Administrateur leert je om administratieve handelingen uit te voeren in een bedrijfsadministratieve omgeving. Kerntaken hierin zijn onder andere het verwerken van financiëel administratieve gegevens, het archiveren van facturen, het zorgdragen voor betalingen van rekeningen en het ordenen en controleren van boekstukken.

Na het afronden van MAVO-D kon er gekozen worden voor HAVO of een beroepsopleiding op MBO-niveau. Ik koos voor het laatste. Omdat ik erg sterk ben in exacte vakken en dat ook leuk vond wilde ik mij daar graag verder in ontwikkelen.

In 3,5 haar heb ik de opleiding succesvol afgerond met de vakken:

 • Commerciële economie
 • Computerboekhouden
 • Informatica (Word, Excel, Access etc en webdesign)
 • Bedrijf oriëntatie
 • Maatschappijleer
 • Belastingrecht
 • Nederlands
 • Engels
 • Spaans

Lees meer: MAVO-D

Bonhoeffercollege, Castricum, Nederland

September 1994 - September 1998

Op het Bonhoeffer College in Castricum heb ik mijn middelbareschooltijd doorgebracht. Ik heb hier MAVO-D gedaan, dit is het hoogste niveau binnen de MAVO en dit heb je nodig om door te kunnen naar HAVO of een MBO-opleiding.

In vier jaar heb ik de opleiding succesvol afgerond met de vakken:

 • Economie
 • Wiskunde
 • Natuurkunde
 • Nederlands
 • Engels
 • Duits
 • Aardrijkskunde (extra vak)