c_940_384_16777215_00_images_buildings_beeckestijn_business_school_pand.jpg

Beeckestijn Business School, Leusden, Nederland

Oktober 2017 - Februari 2018

Een Marketing Specialist is veel meer dan een medewerker de producten en diensten van een onderneming promoot. Zeker in de huidige tijd, waarin deze van het ene merk niet meer significant onderscheidend zijn ten opzichte van een ander merk. Ondanks dat verschillen de prijzen vaak wel. Een passende klantervaring bij het merk is tegenwoordig meer dan noodzakelijk om je als bedrijf te onderscheiden.

Het goed omgaan met de relaties is voor mij meer dan vanzelfsprekend. Ik wil graag iedereen verder helpen. Zo wil ik onder andere de ervaring de medewerkers en de relaties van de organisatie verbeteren en dat via alle kanalen. Of dit nu in live-contact is, telefoon of via een van de digitale kanalen. Om zo de beste klantervaring of medewerkerservaring te bereiken.

Om met de onderscheidende klantervaring aanbevelers te creeeren moet je kunnen inspelen op de emotionele beleving. waarbij ‘share of mind’ leidt tot het verbeteren van de ‘share of wallet’. Emotionele betrokkenheid en authentieke interactie is waar het om gaat, dit ook steeds meer op social media.

Postdoctorale opleiding Customer Experience & Multichannel Managemen

De rode draad van de postdoctorale opleiding Customer Experience & Multichannel Management is het leveren van een intentionele, gedifferentieerde en waardevolle beleving. Altijd en overal. Omdat over alle kanalen een consistente beleving geboden moet worden, wordt speciale aandacht besteed aan multichannelstrategie en -management, e-commerce, mobile internet, marketing en social media.

Om als organisatie de gewenste omslag te maken, is een strategische keuze vereist die ook nog moet worden geïmplementeerd.

Bijlagen:

Diploma Customer Experience & Multichannel Management - Postdoc (6,3 MB)

Register Customer Experience Management Professionals

Over Beeckestijn Business School

Beeckestijn Business School is dé opleider voor online marketingonline communicatie, customer management & customer data en combineert strategie, theorie en praktijkkennis in kortdurende, praktische opleidingen en trainingen op verschillende niveaus. 

Beeckestijn Business School biedt:

  • Post-master opleidingen
  • Post-HBO opleidingen
  • Korte opleidingen
  • Expert opleidingen
  • Masterclasses
  • Trainingen
  • E-learning 
  • Traineeship
  • Op maat gemaakte incompany trajecten

Doel van Beeckestijn is het ontwikkelen en aanbieden van kortdurende hoogwaardige opleidingen waarbij de opgedane kennis direct in de praktijk kan worden ingezet. We bieden diverse opleidingen aan in verschillende soorten en op verschillende niveau's. Ons opleidingsaanbod wordt continu uitgebreid en geüpdatet.

Meer informatie:

  www.beeckestijn.org

 

Beeckestijn Business School
Leusderend 30
3832 RC  LEUSDEN
The Netherlands

   +31 88 1474 100