Wilo Nederland B.V., Westzaan, Nederland

Wilo Nederland B.V., Westzaan, Nederland.

Januari 2009 - nu.

Als Marketing Specialist bij Wilo ben ik ondernemer binnen de nationale en internationale organisatie. Samen met ons team van 2,5 FTE zijn we verantwoordelijk voor de gehele marketing binnen Nederland. Mijn focus ligt hierbij met name op digitale content, dit gaat verder dan alleen maar creëren en onderhouden content van de website of social media. Maar ook dashboards, PIM, CRM en ERP.

In 2008 ben ik begonnen bij Wilo als Project Tracking Manager. De workload groeide in die periode net zo hard als de omzet en er was behoefte de Nederlandse Marketingafdeling uit te breiden met een Marketing Specialist, hiervoor werd ik gevraagd. Ik had immers het Project Tracking Management goed onder de knie en had niet de volledige werktijd meer hiervoor nodig om deze functie goed uit te voeren.

Ontwikkeling van Marketing bij Wilo

De markt waarin Wilo zich rond 2010 begaf was nog altijd erg traditioneel en liep achter op andere markten, met name de B2C markt waar social media en webshops flink in opmars waren. In die tijd was er nog veel behoefte aan gedrukte prijslijsten, brochures, beurzen en veel face-to-face contact. Na 2010 veranderde de langzaam. Tot die tijd bevatte onze website vooral basisinformatie en waren we niet actief of de sociale media. Ik zag gelijk kansen voor Wilo. Het uitbreiden en gestructureerd aanbieden van content via de website en ook werd gestart met Social Media. Er werd gestart met toen nog Hyves. Later kwamen hier Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn bij.

Toen Nederland uit de crisis begon te raken zagen we ook dat de informatiebehoefte aan het veranderen was. We zagen het personeelsbestand in de branche groeien en meer jongeren, nog altijd tekort, toetreden tot de markt. Informatiebehoefte veranderde van fysiek naar meer digitaal altijd atuele gegevens. Hierdoor nam de hoeveelheid werk voor de afdeling marketing dan ook continu toe en ging ik steeds meer tijd besteden aan Marketing tot ik in 2018 volledige volledig werd geabsorbeerd door de afdeling en de Project Tracking Managementtaken werden overgenomen door de buitendienstmedewerkers.

De afdeling marketing veranderde van een afdeling waar de meeste taken ad-hoc werden gedaan, naar een meer planmatige afdeling die ook werkelijk ging werken met globale jaarplanningen en budgetten. Natuurlijk nog wel met een beetje flexibiliteit om ad-hoc aan de slag te gaan.

Begin 2019 werd de afdeling verder uitgebreid om het team compleet te maken. We hadden een vast iemand in het team nodig die de puntjes, wat betreft communicatie op de i, moest gaan zetten. De kwaliteit van de content die we nu leveren is nog weer beter.

Verantwoordelijkheden Marketing Specialist bij Wilo Nederland

Als Marketing Specialist bij Wilo Nederland heb je een heel breed takenpakket en heb je ook voldoende ruimte om te ondernemen en nieuwe dingen te ontwikkelen. Hierbij hoort natuurlijk dat je af en toe faalt. Hierdoor groeit de lijst met verantwoordelijkheden harder dan dat er verantwoordelijkheden vervallen. Het is dan ook niet mogelijk een volledige lijst te maken.

Als Marketing Specialist ben ik verantwoordelijk voor:

Over Wilo Nederland B.V.

De Wilo is een wereldwijd toonaangevende premium leverancier van pompen en pompsystemen voor gebouwentechniek, waterbeheer en industrie.

Met behulp van slimme oplossingen die mensen, producten en diensten samenbrengen, de Wilo Group is op weg om de digitale pionier in de sector te worden. Ongeveer 7.800 medewerkers ondersteunen het bedrijf wereldwijd.

Meer informatie:

  wilo.com/nl/nl/

 

Wilo Nederland B.V.
Rak 18
1551 NA  WESTZAAN
The Netherlands

   +31 88 9456 000