c_940_384_16777215_00_images_buildings_hltc_marquette.jpg

H.L.T.C. Marquette, Heemskerk, Nederland

Maart 2013 - nu

In mijn werk ben ik dagelijks op nationaal en internationaal niveau betrokken bij diverse projecten. Maar ook op lokaal niveau ben ik betrokken en probeer ik mijn steentje bij te dragen. Zo speel ik in mijn vrije tijd tennis bij H.L.T.C. Marquette. Naast het spelen van tennissen ben ik als penningmeester verantwoordelijk voor het financieelwelbevinden van de vereniging.

Dagelijks houd ik mij op het werk bezig met verkoop en marketing. Omdat mijn interesses verder rijken dan alleen deze onderwerpen ben ik mij bij de tennisvereniging gaan ontwikkelen op het gebied van financieel beleid.

Financiële ontwikkeling bij Tennisvereniging Marquette

Verenigingen hebben het afgelopen jaren zwaar. Er zijn veel nieuwe sporten bijgekomen en vele meer manieren van ontspannen voor handen. Daarnaast gunnen we ons zelf minder tijd en is de betrokkenheid en de verbondenheid aan een sportvereniging lager dan ooit tevoren. Hierdoor is het lastig nieuwe leden te vinden, laat staan deze vast te houden. Bij mijn aanstelling als penningmeester ging het helemaal niet goed met de vereniging en stonden we op het punt om te vallen. Door de andere bestuurders meer en beter inzicht te geven in de actuele financiële situatie en dat vaak te benoemen hebben we acties opgezet om de vereniging te redden. Kostenbesparing, vernieuwing van het beleid, oude gewoontes loslaten hebben eraan bijgedragen dat we momenteel weer een vereniging zijn die financieel uiterst gezond is.

Verantwoordelijkheden Penningmeester

Als Penningmeester ben ik lid van het dagelijks bestuur van de vereniging en daarmee verantwoordelijk voor het financieel-administratief beleid van de vereniging.

In deze functie ben ik verantwoordelijk voor:

  • Het verzorgen van de betalingen;
  • Registratie in de boekhouding van inkomsten en uitgaven;
  • Het samenstellen van rapportages voor het bestuur;
  • Het samenstellen van de jaarrekening voor de algemene ledenvergadering;
  • De verslaglegging naar de kascommissie;
  • Het beheer van liquide middelen.

Over H.L.T.C. Marquette

H.L.T.C. Marquette is de langst bestaande tennisvereniging van Heemskerk en is opgericht in 1960. De vereniging beschikt over 6 verlichte gravelbanen en een trainingsbaan, het is gelegen in de luwte van het Marquettebos en biedt tennismogelijkheden op elk niveau.

Meer informatie:

  www.marquette.nl

 

H.L.T.C. Marquette
Mozartstraat 1
1962 AA  HEEMSKERK
The Netherlands

   +31 251 23 54 75