Ik ben een gedisciplineerde analytische perfectionist die behoefte heeft zichzelf te ontwikkelen.

Ik, Frans Brakenhoff, zoek nieuwe uitdagingen, zowel in mijn huidige werk als mogelijk toekomstig werk. Ik kan zowel goed zelfstandig werken als in groepsverband. Bij de keuzes die ik maak gebruik ik niet alleen individuele doelen, maar kijk ook naar overkoepelende doelen, bijvoorbeeld dat van het bedrijf. Als ik ergens voor ga, dan doe ik dat alleen voor de volle 100%. Efficiëntie is een kernwoord hierin. Ik ben altijd op zoek naar verbeteringen in de processen waarin ikzelf bezig ben of de processen waar mijn directe collega’s mee bezig zijn.

Klanttevredenheid is voor mij belangrijk, ook wanneer de klant eenmalig iets koopt. Een klant die goed geadviseerd wordt, ook wanneer je aangeeft dat je hem niet kunt helpen, zal terugkomen.

Ik kan zowel met Apple’s MacOS omgaan als Microsoft’s Windows en heb een uitgebreide kennis van het Microsoft Office-pakket en kan omgaan met Microsoft Navision (Dynamics) ERP en Microsoft Dynamics CRM.

Ik heb behoefte om te leren, mijzelf te ontwikkelen, zowel zakelijk als privé.

Lees meer: Penningmeester Tennisvereniging

H.L.T.C. Marquette, Heemskerk, Nederland

Maart 2013 - nu

Als Penningmeester van de vereniging ben ik lid van het dagelijks bestuur van de vereniging en daarmee verantwoordelijk voor het financieel-administratiebeleid van de vereniging.

In deze functie ben ik verantwoordelijk voor:

 • Het verzorgen van de betalingen
 • Registratie in de boekhouding van inkomsten en uitgaven
 • Het samenstellen van rapportages voor het bestuur
 • Het samenstellen van de jaarrekening voor de algemene ledenvergadering
 • De verslaglegging naar de kascommissie
 • Het beheer van liquide middelenminder

Lees meer: Wilo Nederland B.V.

Wilo Nederland B.V., Westzaan, Nederland

Januari 2009 - nu

Als Marketing Specialist ben ik binnen de nationale organisatie verantwoordelijk voor de uitvoering van alle gedefinieerde regionale marketingplannen met betrekking tot de strategie van de groep. Maken en beheren van lokale aanpassingen van marketingactiviteiten.

In deze functie ben ik onder andere verantwoordelijk voor:

 • Het waarborgen van het groepsmarketingconcept
 • De lokale PR-activiteiten
 • Het toepassen van wereldwijde e-business en documentatiestrategie
 • Het waarborgen en onderhouden van de samenwerking met het hoofdkantoor en andere dochters
 • Het verrichten van marktanalyses
 • Het bijdragen aan een efficiënt financieel management
 • De inhoud en controle van het CRM
 • Het maken van KPI's van de verkoop (projecten, offertes en orders)

Lees meer: Lid Europese Ondernemingsraad

WILO SE, Dortmund, Duitsland

November 2012 - November 2016

In de Europese ondernemingsraad worden alle dochterondernemingen van WILO SE vertegenwoordigd die zijn gehuisvest in de Europese Unie. De raad bestaat uit nationale, regionale en ondernemingsvertegenwoordigers.

Binnen de ondernemingsraad ben ik een regionale vertegenwoordiger. Ik vertegenwoordig West Europa, hierin zijn de landen België, Ierland, Luxemburg, Nederland, Verenigd Koninkrijk en Oostenrijk opgenomen. Omdat deze regio uit meer dan 250 medewerkers bestaat, doe ik dit samen met een collega uit het Verenigd Koninkrijk.

De Europese ondernemingsraad vertegenwoordigt alle werknemers binnen de Europese Unie en komt twee maal per jaar bijeen om elkaar te informeren over wat er speelt binnen de dochterorganisaties en landen. Als raad hebben we recht op consultatie of informatie op het moment dat een probleem grensoverschrijdend is. Vooraf informeren we bij de organisaties die wij vertegenwoordigen naar wat er speelt, we filteren hieruit de informatie en stellen de grensoverschrijdende onderwerpen ter discussie, achteraf informeren wij de organisaties die wij vertegenwoordigen over wat besproken is en wat er, met hetgeen zij aangedragen hebben gedaan gaat worden.

Lees meer: Project Tracking Manager

Wilo Nederland B.V., Westzaan, Nederland

Januari 2008 - nu

Als Project Tracking Manager ben ik binnen de nationale organisatie verantwoordelijk voor het verzamelen, registreren en verspreiden van projectinformatie van bouwprojecten. Deze informatie moet de verkopers ondersteunen in hun dagelijkse werk om zo efficiënter te werken en de scoringskans te verhogen.

In deze functie ben ik voornamelijk verantwoordelijk voor:

 • Het verzamelen en onderhouden van projectinformatie
 • Het koppelen van informatie tussen verkoop en projecten
 • Het registreren van referentieprojecten
 • Het creëren van managementinformatie met betrekking tot projecten